BRANDED FUNERALS! MERKGEDREVEN TOTAALERVARINGEN

Next Economy Trendwatch | Uitvaart van de Toekomst

Marieke van der Weiden

Bestaat er straks een Uber uitvaartservice? Is het relevant dat Amstel uitvaartcafé's gaat hosten?...

UITVAARTBELEVING 3.0

Marieke van der Weiden is senior trendonderzoeker en merk- en marketingexpert, verbonden aan een gerenommeerd kenniscentrum in Rotterdam. Ze focust zich op nieuwe businesscases voor bibliotheken, hogescholen en uitvaartorganisaties. Ze werpt met haar werk en onderzoeken nieuw licht op consumentgedrag en nieuwe businesscases in de nieuwe economie. De afgelopen jaren deed ze onderzoek naar de uitvaartbeleving van de toekomst en een nieuwe businesscase voor uitvaart gerelateerde organisaties.

ESCAPISTISCHE TOTAAL ERVARING

Ze gaat in op nieuwe strategische constructies voor uitvaart gerelateerde organisaties en aspiranten. Kern hierin is de creatie van impactvolle uitvaartervaringen voor consumenten. Ze stelt dat uitvaarten relatief platte entertainment-experiences zijn die doorontwikkeld moeten worden tot escapistische totaal-experiences om relevant te zijn voor de nieuwe generatie nabestaanden. Die wil meer dan 45 minuten afscheid in een aula.

POPULAIRE A-MERKEN

Volgens Van der Weiden gaan nabestaanden steeds vaker zelf actief op zoek naar oplossingen in uitvaartprocessen waardoor zij steeds vaker uitkomen bij branchevreemde (A-)merken. Door deze ontwikkeling raakt een branche die al decennia lang op slot zit in een totale vrije val. Iets waar tot voor kort niemand rekening mee hield. De uitvaart van de toekomst gaat volgens Marieke over branded-afterparties, rouw-merchandise, fashion en food, stilteplaatsen en digitale omgevingen waarin mensen afscheid kunnen nemen in het gezelschap van hologrammen en sociale robots van overleden huisdieren en mensen.

LEZINGEN

€ 1.695,00

LEZINGEN

€ 1.695,00

De uitvaart van de toekomst gaat over uitvaartbelevingen gefaciliteerd door populaire merken. In de lezing Uitvaart van de Toekomst gaat Funeral Futurist en merk- en marketingexpert Marieke van der Weiden in op de resultaten van haar onderzoek, trends, nieuwe zakelijke mogelijkheden en het scenario voor de nabije toekomst. Boek een uptempo lezing voor uw team, evenement of relaties via Speakers Academy #uitvaart. U kunt ook het formulier van dit product invullen dan nemen onze boekingsagenten contact met u op.

INTERVIEWS MET FUNERAL FUTURIST & MERK- EN MARKETING EXPERT MARIEKE VAN DER WEIDEN MA

In 2017 deed Van der Weiden onderzoek naar de uitvaartbeleving van de toekomst en een nieuwe businesscase voor uitvaart gerelateerde organisaties.  De activiteiten van Uitvaart Academy komen voort uit de resultaten van dit onderzoek. Neem toegang tot onze digitale omgeving en lees artikelen met daarin een samenvatting van de resultaten uit het onderzoek.

TOURS, LEZINGEN EN KLASSEN

Uitvaart Academy produceert dynamische tours en klasjes om u te helpen anticiperen op de uitvaart van de toekomst. We tillen u naar een hoger level van uitvaartmerk- en marketingdenken. Hieronder onze programma onderdelen voor 2020. Wij verzorgen tevens graag special build kennisprogramma's voor uw relaties, werknemers, publiek of klanten.